Eğitimde yeni bir dönem;Fırsatları arttırdık!

YenİLİKLER

1’e 1 Tablet Eğitimi
6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz ile bire bir kullanım modelini esas alarak derslere destek amaçlı “tablet ile eğitim” modelini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ders içi görsel, video, ses veya dosya paylaşımı, anlık soru gönderimleri yapabiliyoruz ve ödev uygulamaları ile de kazanım kontrolünü izleyebiliyoruz. Öğrencilerimiz tablet ile proje ve sunumları hazırlıyor ve çevrimiçi ev ödevleri gibi birçok etkileşimli mobil kullanım alanlarından faydalanıyorlar.
3 Boyutlu Sınıfımız
Üç Boyutlu (3D)  Teknoloji Sınıfında, Fen Bilimleri ve Matematik alanında birçok ders içeriğini 3 boyutlu animasyon ve simülasyonlarla gerçekleştiriyoruz.

Tablet Sınıfımız
Tablet Laboratuvarında 26 adet ipad, 1 adet akıllı tahta ve bilgisayardan oluşan etkileşimli ders ortamı oluşturuyoruz. Laboratuvar kullanım planında belirlenen sınıf ve ders saatlerinde interaktif ve mobil uygulamalardan yararlanıyoruz. Ayrıca bu laboratuvarda öğrencilerimiz,  Kısa Film Atölyesi ve Dijital Sanat derslerinde yaratıcılıklarını geliştiren etkinlikler yapıyorlar ve derslerdeki kazanımlarını dijital ürüne dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Network Altyapımız
Tüm bu teknolojik gelişmelerin temelinde yer alan okulumuzun network (ağ) sistemini, her yıl düzenli olarak güncelliyor ve yüksek hız gerektiren mobil uygulamalar için gerekli teknik alt yapıyı sağlıyoruz.

Eğitsel Uygulamalarımız

TEA Mobile: Ders içi soru gönderimlerinde; görsel, video, ses benzeri paylaşımlarda ve tablet ödevlerinde kullanabileceğiniz uygulamadır.
Pages: Pages uygulaması geniş kapsamlı kelime işlemci ve sayfa düzenleme uygulamasıdır. Pages ile raporlar, el ilanı ve posterler, kartlar, haber bültenleri gibi zengin içerikli dokümanlar oluşturabilirsiniz. MS Word formatındaki dosyalarınızı açabilir ve oluşturduğunuz dokümanları MS Word veya PDF formatında kaydedebilirsiniz.
Keynote:Keynote etkileyici slayt sunuları oluşturmanızı sağlar. Uygulama içerisindeki hazır şablonlardan yararlanabilir veya kendi sununuzu yaratabilirsiniz. Keynote ile MS Powerpoint dokümanlarınızı açabilir ve MS Powerpoint formatında veya PDF formatında dışa aktarabilirsiniz.
Numbers:Numbers geniş kapsamlı özelliklere sahip tablo ve çizelge oluşturma uygulamasıdır. Verilerinizi düzenleyebilir, hesaplama işlemleri oluşturabilir ve listelerinizi yönetebilirsiniz.
iMovie:iMovie video düzenleme ve kurgulama programıdır. iMovie ile dijital hikâyeler yaratabilir, videolarınızı kesebilir ve istediğiniz sıraya göre birleştirebilirsiniz. Videolarınızı-fotoğraflarınızı hareketlendirmek ve üzerlerine metin eklemek istediğinizde de iMovie uygulamasından yararlanabilirsiniz.
Puppet Pals:İstediğiniz oyuncuyu ve arkaplanı seçip ve sahnede oynatıp seslendirmenizi sağlayan bir rol oynama uygulamasıdır.
Garage Band:Piyana, org, keman, gitar, bateri gibi birçok enstrümanı kullanarak kendi müziğinizi yaratmanızı sağlayan bir uygulamadır. Garage Band ile oluşturduğunuz müzik üzerine ses kaydı ile vokal de ekleyebilirsiniz.

iBook:iBooks, dijital kitapları ve PDF formatındaki dokümanları görüntüleme uygulamasıdır. iBooks ile PDF dokümanlarınızı ve iBook Store üzerinden indirebileceğiniz kitaplar dijital kitaplığınızı oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

KULÜPLER

KUlÜpLER HAKKINDA

DİJİTAL İÇERİKLER OLUŞTURMA
Kurslar kapsamında, mobil cihazlar kullanılarak, ödev, kısa film, fotoğraf albümleri, çizim çalışmaları gibi çeşitli materyaller dizayn edilmektedir.

Eğitim Teknolojileri Merkezi - 2014